Проф. В. Дулева: Използването на подсладители при лица с диабет тип 2 може да помогне при загуба на тегло

09.07.2021

medconsult.bg, 8.07.2021 г.

 

Полезни ли са нискоенергийните подсладители и каква е ролята им в здравословното хранене, коментира в интервю проф. Веселка Дулева, началник на отдел „Храни и хранене“ в НЦОЗА.

Използването на нискоенергийни подсладители има дълга история, преди около

100 години започва употребата на първия подсладител - захарин, открит през

1879 год.  Нискоенергийните подсладители се използват при производство на храни и напитки в малки, технологични количества, за постигане на сладък вкус. В европейското законодателство използването им е регулирано много строго.

 

Цялото интервю можете да прочетете тук

Ключови думи: няма