Министерство на здравеопазването
Национален център по
обществено здраве и анализи
Кариери
Профил на купувача
Обществени поръчки
Пазарни проучвания и консултации
Обяви за търгове
Предложения за сключване на договори
Архив – обществени поръчки
Български
English
Меню
За нас
Кои сме ние
Научен съвет
Нормативна база
Вътрешна структура
Ръководство
Дирекция „Обществено здраве и здравен риск"
Дирекция „Аналитични и лабораторни дейности"
Дирекция „Промоция на здраве и превенция на болестите"
Дирекция „Психично здраве и превенция на зависимости"
Дирекция „Национални здравни данни и електронно здравеопазване"
Дирекция „Класификационни системи, стандарти и иновации"
Самостоятелни отдели
Дoклади за дейността
Контакти
Kонтакти
Достъп до обществена информация
Aнтикорупция
Администрация
Полезни връзки
Защита на личните данни
Сигнали за нередности
Информация
В медиите
Актуално
Здравно-информационни материали
Основни дейности
Научна дейност
Национални планове и програми
Доклади и анализи
Международна дейност
Акредитирани центрове
ИЦ "Здраве"
ОК "Екзакт"
Конкурси и процедури по ЗРАСРБ
Нормативни документи
Процедури за придобиване на научна степен „Доктор"
Процедури за академични длъжности
Koнкурси за академични длъжности
Портал на докторанта
Учебна дейност и курсове за СДО
Специализации и специализанти по Наредба 1 на МЗ
Комисия по редки заболявания
Услуги
Статистически здравни данни
Оперативни данни
Годишни данни
Международни данни
Специализиран портал за РЗИ
Издания на НЦОЗА
Българско списание за обществено здраве
Списание „Здраве и безопасност при работа"
Справочник „Здравеопазване"
Ръководства
Други издания
Бюлетини на НЦОЗА
Дипляни
Начало
Основни дейности
Национални планове и програми
НППХНБ
ХРАНИ И ХРАНЕНЕ
ПИРАМИДА ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ
ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ ПРЕДИ И ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ
ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ ЗА УЧЕНИЦИ НА 3-6 Г. В БЪЛГАРИЯ
ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ НА ДЕЦАТА ОТ 1 ДО 7 ГОДИНИ
ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ ЗА УЧЕНИЦИ НА 7-19 Г. В БЪЛГАРИЯ
ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ НА УЧЕНИЦИ от 7 до 19 години
ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НАД 18 ГОДИНИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА 18-65 Г. В БЪЛГАРИЯ
FOOD BASED DIETARY GUIDELINES FOR ADULTS IN BULGARIA
СОЛТА ПОЛЗИ И ВРЕДИ ЗА ЗДРАВЕТО
КОНТРОЛ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ЙОДИРАНАТА СОЛ ВЪРХУ ЙОДДЕФИЦИТНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ И НАРУШЕНИЯ ЧРЕЗ ИЗСЛЕДВАНИЯ СРЕД РИСКОВИ ГРУПИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО (ДЕЦА И БРЕМЕННИ ЖЕНИ)
ЗДРАВЕН РИСК ПРИ КОНСУМИРАНЕ НА ХРАНИ, СЪДЪРЖАЩИ ТРАНС-МАСТНИ КИСЕЛИНИ
БЕЗОПАСНОСТТА НА ХРАНАТА Е РАБОТА НА ВСЕКИ!
ФАКТИ НА ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО
КОРЕНИТЕ НА ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО „ЛЕЖАТ НАДЪЛБОКО В ПОЧВАТА“
СЪВЕТИ ЗА ХРАНЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИ ПО ВРЕМЕ НА КОВИД-19
СЪВЕТИ ЗА ХРАНЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯТА ОТ КОВИД-19
ХРАНЕНЕ И БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ В ПЕРИОД НА ПАНДЕМИЯ С КОРОНАВИРУС (COVID-19)
ТЮТЮНОПУШЕНЕ
ВРЕДАТА ОТ УПОТРЕБАТА НА НАРГИЛЕ И ЦИГАРИ, И ЗЛОУПОТРЕБАТА С АЛКОХОЛ
СТОП НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛИТЕ, АКО СПРЕТЕ ДА ПУШИТЕ
ВРЕДАТА ОТ УПОТРЕБАТА НА НАРГИЛЕ И ЦИГАРИ, И ЗЛОУПОТРЕБАТА С АЛКОХОЛ
СТОП НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН БЕЗ ТЮТЮНЕВ ДИМ
ЗАЩО МОЕТО ДЕТЕ
ДЕЙНОСТ НА КАБИНЕТИТЕ ЗА ОТКАЗВАНЕ НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО В РЗИ
АЛКОХОЛ
АЛКОХОЛЪТ - РИСКОВ ФАКТОР ЗА ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
АЛКОХОЛЪТ – РИСКОВ ФАКТОР ЗА ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ
ПИРАМИДА НА ФИЗИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ
КОЙ Е НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ СПОРТ ЗА МЕН?
БЕЗОПАСНО СПОРТУВАНЕ, БЕЗОПАСНА ИГРА
ДРУГИ
Социално-емоционално развитие в първите 1000 дни и ролята на кърменето
7 стъпки как да остаряваме в добро здраве
СПРИ И СЕ ПРЕГЛЕДАЙ
ХИПЕРТОНИЯТА ПРИЧИНИ И ПРОФИЛАКТИКА
ДА ЗНАЕМ КАК ДА ОПАЗИМ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА