Европейска седмица на спорта – 23-30.09.2023 г.

26.09.2023

За девета поредна година България отбелязва Европейската седмица на спорта #BeActive, която тази година е под мотото „Всички заедно за спорта.

В периода от 23 до 30 септември в столицата и в различни градове на страната ще бъдат проведени спортни изяви с участието на популярни личности и изявени български спортисти. Седмицата е инициатива на Европейската комисия за подкрепа и насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС с национален координатор  Министерството на младежта и спорта.

В програмата се организираха три големи събития в София на 23 септември – изграждане на #BeActive Спортно селище за спортове на открито; официално откриване на Европейската седмица на спорта и #BeActive Нощ на спорта (#BeActive Night), които целят да представят на младите хора в България възможно най-много видове спорт и да поставят акцент върху спорта като важен фактор за човешкото развитие.

НЦОЗА, като дългогодишен партньор в събитието, участва с информационен щанд със здравнообразователни материали и пособия в Спортното селище, а експерти от НЦОЗА даваха консултации за здравословно хранене и здравословен начин на живот.

Ключови думи: BeActive