Медии

bTV, „Тази събота и неделя”, 12.01.2019 г.

Пожароопасният сезон в Австралия се увеличава с от 15 до 30 дни заради климатичните промени според проучванията, каза в предаването на bTV климатологът от Националния център по обществено здраве и анализи Зорница Спасова. Тя добави, че 2019 може да се окаже втората най-гореща година след 2016 г. Климатолозите предупреждават какви са прогнозите за климатичните промени и колко спешно трябва да се действа, за да не се превърнат те в необратими.
Целият разговор можете да гледате тук

clinica.bg, 28.12.2019 г.

Броени дни преди Новата година е време за равносметка. Какво направих, какво промених, в какво успях, какво загубих, сбъднаха ли се мечтите ми, постигнах ли целите си. Това са част въпросите, които занимават съзнанието, преди да изпратим последните дни от годината. Как трябва да подходим към равносметката, кои са правилните въпроси и как да я превърнем в двигател на промяната, попитахме д-р Захари Зарков от Националния център за обществено здраве.
Цялото интервю можете да прочетете тук
 

NOVA TV, Темата на NOVA, 20.10.2019 г.

Канабисът съдържа над сто активни вещества, известни като канабиноиди и повечето от тях се намират в цветовете, а не в листата. Те имат различно влияние върху човешкото тяло, като ключовите съединения са две:
канабидиол, който не е психоактивен, и тетрахидроканабидиол, който е психоактивен. В България канабисът е разрешен за отглеждане, но само когато е с пренебрежимо ниски нива на психотропната съставка. В предаването са отразени мнения на пациенти, легални производители и др.
Коментар по темата и на Александър Панайотов от Националния фокусен център за наркотици и наркомании към НЦОЗА.
Цялото предаване можете да гледате тук

В. „24 часа”, 21.10.2019 г.

Конфликтите с хора от най-близкия кръг са водещата причина за самоубийство в България. Това съобщи екипът специалисти по психично здраве към Националния център по обществено здраве и анализи. Липсата на комфорт в тази най-важна комуникация подтиква 47-54% от хората, които посягат на живота си. Целия материал можете да прочетете тук.

В. „Дума”, 11.10.2019 г.

Смъртта от предозиране на лекарства и пътнотранспортните произшествия често могат да са осъществен опит за отнемане на собствения живот.
Целия материал можете да прочетете тук

Вие сте тук:Home В медиите