Координатор: доц. К.Вангелова,дм

тел.: (359 2) 8056 224, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Екип: доц. Б.Ценова, гл.асист. д-р В. Станчев, гл.асист.д-р Ир. Димитрова

Срок: 01.02.2013 - 31.05.2016 г.

Проектът се изпълнява и финансира в рамките на Здравната програма на ЕС. Основната цел на проекта е укрепване на капацитета на специалистите по здраве при работа в Европа за подобряване здравето на застаряващата работна сила.

Дейностите по проекта включват:

  • Анализ на състоянието на материалите за обучение на специалистите в областта на безопасност и здраве при работа и в каква степен са застъпени проблемите на застаряващата работна сила, проучване на законодателството/литературата, установяване на добри практики, идентификация на пропуските, изготвяне на доклад.
  • Установяване и постепенно въвличане на участници от целевите групи в процеса в проекта.
  • Разработване на обучителни материали за електронната платформа.
  • Разработване и създаване на работеща електронна платформа.

В проекта участва консорциум от 15 партньори от 13 страни с водеща организация Нофер Институт по трудова медицина, Полша и повече от 20 колабориращи партньори, включително Регионалния офис на СЗО за Европа в Бон. Колабориращ партньор по проекта от българска страна е Сдружението на службите по трудова медицина. Проектът се изпълнява в 7 работни пакета, като НЦОЗА ще вземе участие в дейностите на всички работни пакети.