Директор дирекция:

гл.ас. д-р Захари Зарков,дм

тел. 02 8056214, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Функциите на дирекцията са свързани с изпълнението на здравната политика в областта на общественото здравеопазване и превенцията на психичното здраве. Сред основните дейности са анализ и мониторинг на здравното състояние на населението с цел определяне на приоритетите в областта на промоцията на психичното здраве, борбата със стреса и превенцията на самоубийствата. Дирекцията осъществява координация и методическо ръководство на дейностите, свързани с превенция на употребата на наркотични вещества, намаляване на вредите от употребата, лечение и психосоциална рехабилитация на лица, които са били зависими или са злоупотребявали с наркотични вещества. Дирекцията разработва програми за превенция на употребата на наркотични вещества, за психосоциална рехабилитация и намаляване на здравните вреди от употребата на наркотични вещества. Изготвя и внася за одобряване в НСНВ национален доклад по проблемите, свързани с наркотиците в България. Дирекцията осъществява дейности по функционирането и развитието на ключовите индикатори на Европейската мрежа за информация в областта на наркоманиите (REITOX) – употреба на наркотици сред населението; проблемна и високорискова употреба на наркотици; инфекциозни заболявания, смъртни случаи, търсене на лечение във връзка с употреба на наркотици, както и на системата за ранно предупреждение за нови психоактивни вещества.


Отдел “Психично здраве”

Началник отдел: гл.ас. д-р Владимир Наков, дм

тел. 02 8056 214, е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Отдел "Зависимости"

Началник отдел: гл.експ. д-р Цвета Райчева

тел. 02 8056 257, е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Отдел “Национален фокусен център

Началник отдел: гл.експ. Александър Панайотов

тел. 02 8326137, е-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.