БНТ, "Референдум", 24.04.2018

Разговор по темата в предаването "Референдум" с участието на проф. Стефка Петрова. Цялото предаване можете да гледате тук

в. 24 часа, 20.04.2018

Проф. Веселка Дулева

– Проф. Дулева, избягването на двойния стандарт при храните е във фокуса на Българското председателство. Бихте ли обяснили защо?

– Проблемът получи широка публичност, след като темата повдигна председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, подкрепен от еврокомисаря по правосъдие, права на потребителите и равенство на половете Вера Юрова. Счита се, че продаването на два различни продукта от една и съща марка и опаковка, но с различни съставки, заблуждава потребителите. Цялото интервю можете да прочетете тук

Дарик радио, „Кой говори”, 3.04.2018

Разговор за нивото на заболеваемост от психични болести в България, за качеството на психичноздравната помощ, за финансирането и държавната политика в тази област с д-р Владимир Наков от отдел „Психично здраве” в НЦОЗА, с д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски” в Курило, и със съдебния психиатър проф. Петър Маринов. Цялото предаване можете да чуете тук

в. „Телеграф”, 22.03.2018

- Д-р Наков, статистиката показва, че всяка година 3000 българи правят опит за самоубийство. Колко от тях са успешни? - Не използваме думата успешни, това е грешен превод на един популярен учебник по психиатрия. Редно е да се използва терминът „завършени“. Отбелязвам го, защото начинът за поднасяне на такава информация е много важен. Що се отнася до хората, които са приключили живота си, тази статистика през последните две години е под 10 на 100 000 души население. Преди това бяха около 12, а в един момент достигнаха 15-17 души на 100 хиляди. Цялото интервю с д-р Владимир Наков от отдел „Психично здраве” можете да прочетете тук

В. „Трета възраст”, 14 - 20.03.2018

Разговор с проф. Стефка Петрова за актуализираните физиологични норми за хранене, за препоръчителния брой калории в различните възрасти, за здравословните среднодневни норми на прием на въглехидрати, витамини, вода. Цялото интервю можете да прочетете тук