20.01.2020

60 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2019/2020 г.
Конкурсът се организира от Министерството на образованието и науката, Министерството на околната среда и водите, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Офис на Световната здравна организация (СЗО) за България, Български младежки Червен кръст и Представителството на Европейската комисия в България..
В рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. се организира Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”.

 Тазгодишното поредно издание на конкурса ще продължи до 10 май 2020 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни. Наградите за финалистите ще бъдат: 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място по З във всяка възрастова категория (1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас); 3 проекта класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория. МЗ, СЗО, БМЧК и ПЕКБ осигуряват по една предметна награда в категорията специални постижения в областта на опазване на здравето. Общо ще бъдат наградени 60 проекта.
Проектите, отговарящи на регламента са 60, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати - 13 проекта; от 5-ти до 7-ми клас – 21 проекта и от 8-ми до 12-ти клас – 26 проекта.
Списъци с номинираните проекти, допуснати до участие във втора фаза на конкурса, можете да намерите в прикачените файлове.


НОМИНИРАНИ ПРОЕКТА ЗА ПЪРВА ФАЗА В НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО” ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 1-4 КЛАС


НОМИНИРАНИ ПРОЕКТА ЗА ПЪРВА ФАЗА В НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО” ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 5-7 КЛАС

НОМИНИРАНИ ПРОЕКТА ЗА ПЪРВА ФАЗА В НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО” ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 8-12 КЛАС