В рамките на Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW, 11–15 май 2020) НЦОЗА ще бъде домакин на онлайн събитие на 11 май 2020 г. на тема „5G. Факти и митове”. На тази дата от 9,30 до 17,30 ч. на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. могат да бъдат изпращани въпроси, свързани с темата. Експертите на отдел „Физични фактори” в НЦОЗА ще отговарят на базата на своите знания и опит.
Подателите трябва да подписват имейлите с истинското си име и фамилия, анонимните питания няма да получат отговор. Допуска се задаването на не повече от три въпроса с обем до половин стандартна страница. Допълнителни и прикачени материали няма да бъдат разглеждани.
На въпросите, постъпили на 11 май, но извън определеното време, ще бъде отговорено допълнително след приключване на кампанията.

Тази година, в контекста на епидемията от COVID-19, Европейската седмица на общественото здраве ще се съсредоточи върху темата за обединяване на усилията за подобряване на здравето на населението. Правителствата, учените, здравните специалисти трябва да работят заедно за справяне с пандемията и за повишаване на осведомеността за общественото здраве.