Приета от Министерски съвет с Решение № 143 от 05.03.2015 г.
Обн., ДВ, бр. 20 от 17.03.2015 г.

Националната статистическа програма за 2015 година е разработена в съответствие с Глава трета от Закона за статистиката. Програмата включва плана за дейността на Националния статистически институт (НСИ) и плановете за статистическите дейности на органите на статистиката.

  Дирекция „Национални здравни данни и електронно здравеопазване“ като орган на статистиката,  участва с 16 статистически изследвания в Националната статистическа програма, включени в Тема  1.5. Обществено здраве и здравословни и безопасни условия на труд

Развитието на методологията, производството и разпространението на статистическа информация  в Националната статистическа система на Р България се осъществява на базата на приети единни европейски стандарти и хармонизирани методи.

Резултатите от статистическите изследвания, включени в Националната статистическа програма, са достъпни за всички. Сроковете, формата и видът, в които се предоставят резултатите, са съобразени с изискванията на Евростат.

Информация за програмата ТУК.

Координатор за НЦОЗА: доц. Красимира Дикова
тел.: 02 9174 060, е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.