Съобщения относно промени в курсове от Учебната програма на НЦОЗА

Уведомяваме Ви, че е планувана нова дата за курс с код 2.5.1.1. ”Здравен мениджмънт – управление на болница” от 24 април 2017 г – 5 дни, с ръководител проф. П. Салчев.

Уведомяваме Ви, че курс с код 2.2.2.1. ”Здравно-хигиенни изисквания към козметичните продукти. Законодателство” от 05.06.2017 г. – 2 дни, с ръководител доц. А. Тачев, ще се проведе на 29 и 30 май 2017.

През последните дни в интернет пространството се рекламира продукт за отслабване с анонса, че той е препоръчан от институция с име, което е сходно с това на Националния център по обществено здраве и анализи.
НЦОЗА категорично се разграничава от това рекламно съобщение. Националният център по обществено здраве и анализи няма никаква връзка, отношение, нито „препоръка” за въпросния продукт.
Става въпрос за некоректно и подвеждащо ползване на част от името на институцията за лични рекламни цели.

В България се разработва национален регистър на пациентите с редки болести. Пилотното му тестване ще е през март, внедряването му в национален мащаб се очаква да стане след края на месец април. Това съобщи директорът на Националния център по обществено здраве и анализи доц. Христо Хинков на пресконференция на Министерството на здравеопазването по повод 28.02 – Световния ден на хората с редки болести.

Прочети още...

Заключителната конференция на JA-CHRODIS представи резултатите на проекта

Хроничните заболявания съставляват 70-80% от бюджетите на здравеопазването в Европа. Те представляват сериозна заплаха за устойчивостта на здравните системи, ако не бъде предприето някакво действие.

Прочети още...

www.bgmental.info предоставя актуална и достъпна информация

През февруари 2017 г. стартира сайтът www.bgmental.info, който предоставя актуална и достъпна информация по някои проблеми на психичното здраве.
Неговата цел е да повиши осведомеността по темите, свързани с тревожността, депресията и самоубийствата.
Съдържанието включва полезни материали както за професионалисти, така и за по-широка аудитория, включително за хората, които имат необходимост от психично-здравна помощ.
Сайтът е реализиран от Националния център по обществено здраве и анализи в рамките на проект „Подобрени услуги за психично здраве“, изпълняван по програма БГ07 „Инициативи за обществено здраве” с подкрепата на Норвежки финансов механизъм (НФМ) 2009-2014 г. и Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ НА ЕИП) 2009-2014.

     

На 10.02.2017 г. НЦОЗА организира национален семинар на тема „Въведение в използването на база данни за химичен състав на храни и представяне на FAO/INFOODS проект за събиране и компилиране на аналитични бази данни за състав от региона на Европа и Централна Азия“. На форума присъстваха специалисти от МЗ, НЦОЗА, БАБХ, ЦОРХВ, медицинските университети в София и в Плевен, Съвместният геномен център, представители на производителите на хранителни продукти и на потребителите.

Прочети още...

Вие сте тук:Home Актуално