На заключителна конференция, проведена на 21.03.2017 г., екипът на проект „Подобрени услуги за психично здраве” отчете изпълнените дейности и постигнатите резултати. Д-р Скендер Сила, управляващ офиса на СЗО за България, поздрави екипа за добре свършената работа и изрази увереност, че реалните постижения на проекта ще гарантират добра устойчивост.

Участниците във форума споделиха високата си оценка за изключително полезните разработки, които ще могат да се ползват от широк кръг специалисти при работата им в сферата на психичното здраве.

Цялата информация можете да прочетете тук.

 

Заключителната конференция на проекта „Подобрени услуги за психично здраве” ще се проведе на 21.03.2017 г. в зала „Конферанс 1” на Парк Хотел „Москва” в София. На нея ще бъдат отчетени постигнатите резултати от дейностите на проекта. Поканени са представители на МЗ, на Районните здравни инспекции, представители на институции, чиято работа е свързана с темите от проекта, специалисти в областта на психичното здраве.

Съобщения относно промени в курсове от Учебната програма на НЦОЗА

Уведомяваме Ви, че е планувана нова дата за курс с код 2.5.1.1. ”Здравен мениджмънт – управление на болница” от 24 април 2017 г – 5 дни, с ръководител проф. П. Салчев.

Уведомяваме Ви, че курс с код 2.2.2.1. ”Здравно-хигиенни изисквания към козметичните продукти. Законодателство” от 05.06.2017 г. – 2 дни, с ръководител доц. А. Тачев, ще се проведе на 29 и 30 май 2017.

През последните дни в интернет пространството се рекламира продукт за отслабване с анонса, че той е препоръчан от институция с име, което е сходно с това на Националния център по обществено здраве и анализи.
НЦОЗА категорично се разграничава от това рекламно съобщение. Националният център по обществено здраве и анализи няма никаква връзка, отношение, нито „препоръка” за въпросния продукт.
Става въпрос за некоректно и подвеждащо ползване на част от името на институцията за лични рекламни цели.

В България се разработва национален регистър на пациентите с редки болести. Пилотното му тестване ще е през март, внедряването му в национален мащаб се очаква да стане след края на месец април. Това съобщи директорът на Националния център по обществено здраве и анализи доц. Христо Хинков на пресконференция на Министерството на здравеопазването по повод 28.02 – Световния ден на хората с редки болести.

Прочети още...

Заключителната конференция на JA-CHRODIS представи резултатите на проекта

Хроничните заболявания съставляват 70-80% от бюджетите на здравеопазването в Европа. Те представляват сериозна заплаха за устойчивостта на здравните системи, ако не бъде предприето някакво действие.

Прочети още...

Вие сте тук:Home Актуално