В. „Трета възраст”, 14 - 20.03.2018 г.

Разговор с проф. Стефка Петрова за актуализираните физиологични норми за хранене, за препоръчителния брой калории в различните възрасти, за здравословните среднодневни норми на прием на въглехидрати, витамини, вода.
Цялото интервю можете да прочетете тук

slaba.bg, 13.03.2018  г.

Много често при тревожни и депресивни разстройства се предписват антидепресанти. Повечето хора се притесняват да започнат лечение с тях от страх да не напълнеят. Интервю по темата с д-р Владимир Наков от отдел „Психично здраве” на НЦОЗА.
Целия материал можете да прочетете тук

clinica.bg, 12.03.2018 г.

„Един прост ежедневен начин да подобрим здравето на децата в преходните сезони е да се погрижим и да настояваме суровите плодове и зеленчуци в дневното им меню поне да се удвоят. Освен това е важно да участваме по-активно в избора им на облеклото за деня, като се аргументираме убедително и научим децата да се обличат многослойно, което, между другото, съответства на модните тенденции в момента”, е един от съветите на доц. Антоанета Манолова, началник на отдел „Детско и младежко здраве” в НЦОЗА.
Целия материал можете да прочетете тук

В. „Форум медикус”, 5.03.2018 г.

Известно е, че здравно-демографските показатели в България не са добри. Положителна тенденция се наблюдава само при намаляване на детската смъртност, макар че тя остава по-висока от средната по европейските критерии. Така или иначе, от няколко години тенденцията за намаляване е трайна, което е хубава новина, защото е показател за качеството на медицинските услуги. Смъртността например е косвен здравно-демографски показател, защото за смъртността има комплексни причини, свързани с начина на живот, на хранене, зависимост от много други фактори.

Целия материал можете да прочетете тук

NOVA TV, "На кафе", 5.03.2018 г.

За новия рецептурник за децата в детските градини, който се подготвя, и за акцентите в здравословното детско хранене. Разговор с проф. Стефка Петрова от НЦОЗА.

Цялото предаване (след 44-ата мин.) можете да гледате тук

ТВ СКАТ, „Здравословно”, 20.02.2018 г.

Разговор с фармаколога доц. Илияна Янева от Националния център за обществено здраве и анализи как приложението на растителни продукти може да повлияе на здравето. Джинджифилът например не бива да се съчетава с антикоагулантни медикаменти. Полски учени пък са доказали, че екстрактът от мащерка забавя растежа на левкемичните клетки.
Цялото предаване можете да гледате тук

Вие сте тук:Home В медиите