Международна дейност

Координатор : проф. д-р П.Димитров,дм
тел:(02) 8056 420, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

повече информация

Отговорен изпълнител за НЦОЗА: гл.експ. А.Чилева
тел: (359 2) 8056 229, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

http://ws10.e-vision.nl/she_network/index.cfm

повече информация

http://gmo-crl.jrc.ec.europa.eu/ENGL/ENGL.html

Европейската мрежа на ГМО лабораториите (ENGL) играе водеща роля в разработването, хармонизирането и стандартизирането на средства и методи за вземане на проби, откриване, идентифициране и количествено определяне на генетично модифицирани организми (ГМО) в широка гама от продукти, вариращи от семена, зърна, за храни и фуражи неща. Мрежата е основна  в Брюксел на 4 декември 2002 г. и в момента тя се състои от 95 национални лаборатории за правоприлагане на ГМО законодателството, от всички 28 държави-членки на ЕС, плюс Норвегия, Швейцария и Турция.
Основната цел на ENGL е да помогне за решаването на големия брой предизвикателства, пред които са изправени контролните лаборатории в областта на откриване, идентифициране и количествено определяне на генетично модифицирани организми. Споразумението за консорциум ENGL предвижда редица начини за постигане на тази цел:
•    Организиране и провеждане на пленарните заседания за обмен на опит;
•    Организиране и провеждане на работни групи по актуални въпроси от общ интерес;
•    Подпомагане на Европейската комисия при въвеждане и прилагане на ГМО законодателството;
•    Научно-изследвоателски проекти, обмен на учени, обучение;
•    Трансфер на технологии между членовете ENGL;
•    Обменът на научна литература

Ръководител: гл.експ. А.Чилева
тел: (359 2) 8056 229, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

http://www.espad.org/

повече информация

Ръководител на PETRI - София: гл.експ. А.Чилева

тел:(359 2) 8056 229, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

http://petri.ncpha.government.bg/

повече информация

Вие сте тук:Home Международна дейност