Международна дейност

Национален координатор в Международния съветнически комитет по проект ЕМП към СЗО: доц. М. Израел, дм
тел: (+359 2) 8056 353, тел/факс: (+359 2) 954 11 72, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

повече информация

Координатор: гл.ас.д-р М.Сиджимов, дм
тел.:(359 2) 8056330, е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Изпълнители: доц. д-р Т.Антова, доц. д-р В.Камбурова, М. Цонева, А. Станчев, Х. Копчева, С. Димитрова, Е. Мавродиева, Д. Чохаджиева, Л. Найденова, Л. Шанова, Р. Стоянова

Партньори: ЕК - Генерална дирекция „Здравеопазване и потребители”; учебни и детски заведения в гр. София

Проектът „SINPHONIE- замърсяване и здраве на вътрешната училищна среда: мрежа за наблюдение в Eвропа” eвъзложен и финансиран от Европейската комисия. Участват 38 здравни институции от 25 европейски държави. За България представителната здравна организация в проекта е Национален център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) към Министерство на здравеопазването. Проектът има за цел да събере актуални данни за състоянието на въздуха в учебни помещения и да предложи насоки по отношение подобряване на качеството на въздуха в училищата и детските заведения на територията на Европейския съюз. ЗаБългария, проучванията обхващат четири общински училища и една ЦДГ в гр. София, като се измерват съдържанието на общо 18 физични характеристики, химични замърсители и биологични агенти във въздуха на класните стаи, а здравният статус на учениците се оценява чрез въпросници и функционално изследване на дихателната система.

Цел: Да се съберат актуални данни за състоянието на въздуха в учебни помещения и да се оцени влиянието му върху здравето на учениците.

Очаквани резултати: Насоки по отношение подобряване на качеството на въздуха в училищата и детските заведения.

Национален координатор: гл. ас. Кр. Костадинова, дм
тел.: (+359 2) 8056414, e mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

повече информация

Kоординатор: проф. д-р П. Димитров,дм
тел: (+359 2) 8056 420,  e- mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

повече информация

Kоординатор: проф. д-р П. Димитров,дм
тел: (359 2) 8056 420,  e- mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Прочети още...

Координатор : проф. д-р П.Димитров, дм
тел:(02) 8056 420, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

http://www.action-for-health.eu/

повече информация

Вие сте тук:Home Международна дейност