„Психиатрията в България – предизвикателства и перспективи” е темата на кръглата маса, която организира НЦОЗА под патронажа на Комисията по здраве­опазване към 44-тото Народно събрание. Тя ще се проведе на 12 декември 2018 г. от 14:30 ч. в зала Изток на Народното събрание.
На форума ще бъде представен докладът на Европейската психиатрична асоциация относно психично­здравните грижи в България и процеса на реформа.

Ще бъдат обсъдени проблемите и предиз­викател­ствата пред психиатрията в България. Директорът на НЦОЗА доц. Христо Хинков ще запознае участниците с възмож­ностите за повишаване на капацитета на специалистите от първичната извън­болнична медицинска помощ в България за превенция и ранно откриване на психичноздравни проблеми.
На кръглата маса ще участват председателят на Комисията по здравеопазването към 44-тото Народно събрание д-р Даниела Дариткова, проф. Дроздстой Стоянов, национален консултант по психиатрия, както и експерти от офиса на СЗО – България. На събитието са поканени представители на отговорните държавни институции, съсловни организации в сферата на здраве­опазването, професионални и пациентски организации, водещи български медицински специалисти и експерти.
Кръглата маса е част от проекта „Повишаване на капацитета на специалистите от първичната здравна помощ в България за ранно откриване и превенция на психично­здравни проблеми“, подкрепен от СЗО с финансиране от Германия.

 

Вие сте тук:Home Актуално НЦОЗА организира кръгла маса „Психиатрията в България – предизвикателства и перспективи”